Academia de Studii Economice din Moldova s-a alăturat proiectului InfoBIZ Academica

Menţionând importanţa extinderii parteneriatelor dintre ASEM şi agenţii economici, dar şi facilitarea accesului la informaţie veridică a studenţilor, astăzi, 16.02.2021, conducerea Academiei de Studii Economice din Moldova a avut o întrevedere cu reprezentantul Biroului Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Reportˮ, Ion Reveneala, în contextul lansării proiectului InfoBIZ Academica.

Colaborarea presupune punerea la dispoziţie a bazei de date a Biroului Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report”, disponibilă pentru profesori, dar şi pentru studenţi, la solicitare, cu acces la rapoarte financiare, analiză şi scoring, scopul final fiind de a servi ca bază de cercetare în realizarea tezelor de licenţă, de master şi a studiilor de caz axate pe cifre reale şi actuale.

Totodată, Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report” intenţionează să organizeze traininguri dedicate studenţilor, despre cum se selectează un partener de afaceri şi la ce aspecte trebuie de atras atenţia într-un raport financiar. Un alt avantaj oferit îl constituie stagiile de practică şi posibilităţile de angajare.

Rectorul ASEM, Grigore BELOSTECINIC , dr.hab., prof.univ., academician şi-a manifestat susţinerea în activităţile ce vin în suportul studenţilor, apreciind deschiderea Biroului Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report”.

La întâlnire, din partea academiei au mai participat: Corneliu GUŢU, prorector pentru cercetare şi parteneriate, conf.cerc., dr., şi Lilia GRIGOROI, decanul facultăţii „Contabilitate”, dr., conf.univ.

InfoBIZ Academica este primul proiect de educație financiară antreprenorială din Moldova organizat în parteneriat cu instituțiile de învățământ superior, la inițiativa Biroului Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Reportˮ. Scopul proiectului este de a susține cadrele didactice în formarea viitorilor antreprenori de success, experți economici și specialiști financiari.

Sursa: ase.md