Cum mă ajută și la ce folosește o evaluare de tip credit scoring?

Cum mă ajută și la ce folosește o evaluare de tip credit scoring?

Biroul istoriilor de credit „Infodebit Credit Reportˮ oferă servicii de evaluare de tip credit scoring. Specialiștii noștri au dezvoltat un algoritm propriu de apreciere. Astfel, punctajul se atribuie cu ajutorul unui modul automatizat, în baza datelor statistice analizate, de regulă, trimestrial, prin cumulare cu informațiile privind angajamentele financiare ale persoanei vizate.

În baza evaluării de tip scoring, clienții noștri pot afla rapid dacă vor obține un împrumut sau un bun material cu achitarea în credit/ leasing/ rate. Mai mult, punctajul nostru de scoring poate determina care sunt șansele ca solicitarea dumneavoastră să fie aprobată.

De ce este important să solicitați evaluarea de tip scoring din partea Infodebit înainte de a aplica pentru un credit?

Este posibil să nu îndepliniți condițiile necesare pentru acordarea împrumutului sau să vi se ofere o sumă de bani mai mică decât v-ați dorit. În aceste condiții, pierdeți timp completând inutil solicitări la alte instituții financiare.

Un alt motiv pentru care vă recomandăm să verificați periodic scoring-ul dumneavoastră ține de aspirațiile de a face carieră într-o multinațională. Aceste instituții verifică potențialii angajați prin intermediul birourilor de credit, încă la etapa de evaluare a CV-urilor. Astfel, viitorul angajator află informații referitor la atitudinea dumneavoastră față de respectarea angajamentelor financiare, care ar putea reflecta parțial și atitudinea față de respectarea obligațiilor de serviciu.

Este important să rețineți faptul că punctajul de scoring se poate modifica de-a lungul timpului, odată cu modificarea unor caracteristici personale. De aceea, vă recomandăm să verificați periodic care sunt evoluțiile credit scoring-ului dumneavoastră.

Practica evaluării de tip scoring este foarte utilizată în multe țări ale lumii. Există state care, de exemplu, au creat unități specializate de evaluare a scoring-ului persoanelor publice, dar și a candidaților la înalte funcții în stat.

Biroul istoriilor de credit „Infodebit Credit Report”
Dep. Sales&Marketing • www.infodebit.md • (022) 829 727 • Chișinău, Șos. Hîncești 138/1 • https://www.facebook.com/InfodebitMoldova