Credibilitate financiară

Credibilitatea financiară se referă, în termenii cei mai simpli, la gradul de încredere pe care îl reprezintă o persoană sau o companie pentru un potențial creditor, partener de afaceri, angajator etc.

În cazul unui împrumut, banca sau organizația de creditare nebancară va analiza mai întâi comportamentul financiar al persoanei/companiei pentru a se convinge că veți onora la timp obligațiile de plată. Acesta va verifica informațiile despre creditele anterioare, felul în care ați achitat ratele, întârzierile la plata acestora și scorul de credit.

O istorie de credit pozitivă este echivalentul unei bune reputații financiare. Cu alte cuvinte persoana sau compania prezintă credibilitate financiară în momentul solicitării creditului și are capacitatea de a-și achita la timp și integral obligațiile datoriei (credit și dobânzi).

Cea mai simplă modalitate de a afla care este nivelul credibilității dvs. financiare este verificarea Raportului istoriei personale de credit la INFODEBIT. Astfel, puteți verifica ce informații ajung la creditori, dacă sunt corecte și care sunt șansele să negociați un împrumut în condiții mai avantajoase sau ce opțiuni aveți pentru îmbunătățirea credibilității financiare.

Recomandarea noastră este să verificați istoria dumneavoastră de credit de fiecare dată după achitarea integrală a unui împrumut, pentru a vă asigura că informațiile au fost transmise și înscrise corect în istoria de credit și, cel puțin o dată de pe an, chiar dacă nu ați avut sau aveți credite active.