Mediul de afaceri din Moldova va avea posibilitatea să verifice, prin intermediul INFODEBIT, credibilitatea partenerilor de business din 25 de țări din Europa și CSI

Mediul de afaceri din Moldova va avea posibilitatea să verifice, prin intermediul INFODEBIT, credibilitatea partenerilor de business din 25 de țări din Europa și CSI

În perioada 24 - 26 septembrie 2019, Directorul de dezvoltare al Biroului istoriilor de credit INFODEBIT CREDIT REPORT, Veaceslav Mîrza a efectuat o vizită de lucru în țările baltice, unde a avut întrevederi cu reprezentanții celor mai mari birouri ale istoriilor de credit din Estonia, Letonia și Lituania.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat aspecte de interes comun privind activitatea birourilor istoriilor de credit și transferul de bune practici, inclusiv perspectivele de dezvoltare a serviciilor oferite sectoarelor B2B/ B2C pentru reducerea riscurilor financiare și îmbunătățirea disciplinei de plată a debitorilor.

În Letonia, Veaceslav Mîrza a purtat discuții cu Directorul Biroului istoriilor de credit CREFO, Inga Veide și Directorul de vânzări al portalului pentru agenți economici CREDIWEB, Oksana Cīrule, care fac parte din Grupul Internațional CREDITREFORM.

În cadrul întrevederii Directorului de dezvoltare INFODEBIT cu Directorul general PROPARTNER din Estonia, Sergey Manuyko, s-a convenit asupra accesului la date despre persoanele juridice din Republica Moldova, pentru verificarea credibilității partenerilor comerciali din țara noastră. PROPARTNER oferă rapoarte de credit ale persoanelor juridice din 25 de țări. Prin urmare, mediul de afaceri din Moldova va avea posibilitatea să verifice, prin intermediul INFODEBIT, credibilitatea potențialilor parteneri de afaceri din 25 de țări din Europa de Vest și de Est, precum și CSI, pentru care PROPARTNER oferă rapoarte de credit. Astfel, se vor diminua riscurile și se vor promova relații oneste de business între mediul de afaceri din Republica Moldova și investitorii străini.

Vizita a inclus, de asemenea, o întrevedere cu Directorul de vânzări și relații cu clienții CREDITINFO din Lituania, Dr. Gerda Jurkaniené și Managerul regional de vânzări pentru Europa de Nord, Aurimas Kačinskas. Biroul istoriilor de credit CREDITINFO este cel mai mare birou al istoriilor de credit din țările baltice și asigură suport în procesul de creditare tuturor băncilor comerciale, altor 98% de instituții de creditare, precum și la peste 1500 de afaceri.

INFODEBIT este cel mai inovativ și de încredere birou al istoriilor de credit din Republica Moldova, care deține certificarea internațională ISO 9001 și ISO 27001. INFODEBIT asigură suport în procesul de creditare la 90% dintre organizațiile de microfinanțare de top și 20% din piața bancară din Moldova.