INFODEBIT a participat la şedinţa de educaţie financiară a membrilor AmCham, organizată de IFC

INFODEBIT a participat la şedinţa de educaţie financiară a membrilor AmCham, organizată de IFC

INFODEBIT şi partenerul său de grup INCASO au participat la o masa rotundă cu genericul alfabetizarea financiară în cadrul Comitetului pe Servicii Financiare AmCham alături de Reprezentanţii Corporaţiei Financiare Internaţionale.

IFC a prezentat un studiu efectuat în Republica Moldova privind educaţia financiară a populaţiei, pe un eşantion de 1014 persoane, coraportul de gender, vîrstă şi alţi indicatori fiind de 50/50.

Rezultatele studiului au fost discutate în cadrul şedinţei de astăzi, invitaţi fiind reprezentanţi ai Băncii Naţionale, Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare, bănci comerciale, organizaţii de microfinanţare şi lţi experţi importanţi.

Schimbul de păreri şi recomandări efectuat în cadrul evenimentului dat a fost luat drept vector de implementare a rezultatelor studiului menţionat. S-a stabilit necesitatea instruirii colaboratorilor instituţiilor financiare pentru a comunica mai eficient şi a explica mai clar toate consecinţele recepţionării unui credit de către beneficiari. Acest considerent este strict necesar datorită nivelului scăzut de educaţie financiară a populaţiei RM.

Atît Alexandru Mocanu, Director Comercial Infodebit, cît şi Veaceslav Mîrza, Director General Incaso au menţionat importanţa extinderii suportului IFC în educarea financiară a tinerii generaţii, pentru un efect mai durabil şi mai efectiv pe viitor.

Incaso a menţionat despre eficienţa programului său de educare financiară care derulează deja de 3 luni, destinat elevilor şi studenţilor din RM şi a îndrumat şi celor prezenţi la şedinţă să realizeze asemenea măsuri pentru beneficiul cetăţenilor noştri.