INFODEBIT: Diminuare cu 40% a verificărilor istoriilor de credit ale cetățenilor

INFODEBIT: Diminuare cu 40% a verificărilor istoriilor de credit ale cetățenilor

Chișinău, 10 aprilie 2020 - Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT CREDIT REPORT a înregistrat o scădere semnificativă a verificărilor istoriilor de credit ale cetățenilor din partea instituțiilor financiare bancare și nebancare partenere, în perioada asociată declanșării stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, INFODEBIT a raportat că, în perioada 17 - 31 martie 2020, volumul cererilor pentru verificarea informațiilor privind rapoartele istoriilor de credit s-a diminuat în medie cu aproximativ 40% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Diminuarea volumului verificărilor pe segmentul istoriilor de credit se numără printre consecințele pandemiei globale care ne afectează deopotrivă pe fiecare, dar și importante ramuri ale economiei naționale per ansamblu. Atât cetățenii, cât și instituțiile financiare au nevoie de timp pentru a se adapta noilor realități în condițiile stării de urgență și a regimului de autoizolare. Cu toate acestea, putem spune cu certitudine că instituțiile financiare continuă să monitorizeze îndeaproape istoriile de credit ale debitorilor, chiar dacă a scăzut volumul verificărilor pentru solicitările de noi împrumuturi”, a subliniat Antonina Ceban-Bejenaru, Director general INFODEBIT.

Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT CREDIT REPORT
www.infodebit.md • (022) 82 97 27 • Facebook.com/InfodebitMoldova/