ATENŢIE LA TERMENUL DE PLATĂ A DATORIILOR

ATENŢIE LA TERMENUL DE PLATĂ A DATORIILOR

Cei care nu-şi vor achita la timp restanţele riscă să ajungă în registrul datornicilor al unei companii specializate, înfiinţată recent în Moldova. Odată inclus în listă, datornicul riscă să nu mai poată efectua tranzacţii.

La doar câteva luni de la lansare, în lista datornicilor au intrat sute de persoane. Aceştia fie nu şi-au achitat în termen serviciile comunale, ratele la bănci sau chiar banii împrumutaţi de la alte persoane.

"- Deci, cum nimeriţi la noi? - Clientul care are debitori contractează cu noi şi în baza acestui contract ne transmit în gestionare debitorii săi. Ei desigur ajung cu două condiţii principale: data formării restanţei de 30 de zile în sus şi de la 50 de lei în sus", a explicat director comercial al companiei, Alexandru Mocanu.

Cei care ajung în Registrul Datornicilor primesc la domiciliu o astfel de scrisoare în care sunt anunţaţi să-şi achite datoriile în termen de 15 zile. În caz contrar, lista va fi făcută publică.

Anul trecut, una dintre firmele specializate în recuperarea datoriilor a înregistrat peste o sută de mii de datornici. Suma totală a creanţelor s-a ridicat la peste o sută de milioane de lei. O parte din dosare a ajuns în instanţele de judecată.