INFODEBIT aduce Scorul FICO în Moldova

INFODEBIT aduce Scorul FICO în Moldova

Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report” și «Первое кредитное бюро» din Kazahstan, deținător al drepturilor de furnizare a Scorului FICO Score în spațiul Comunității Statelor Independente (CSI) au încheiat un contract de exclusivitate, pentru a aduce în Republica Moldova sistemul internațional de evaluare a riscului de creditare - FICO Score.

Evenimentul de prezentare a Scorului FICO, la care sunt așteptați să participe circa 100 de reprezentanți ai instituțiilor financiare din domeniul bancar și nebancar din Republica Moldova, va avea loc pe data de 30 iunie 2021 și va fi susținut de Asem Nurgalieva, Director executiv al Biroului Istoriilor de Credit «Первое кредитное бюро» din Kazahstan.

Integrarea Scorului FICO în sistemul INFODEBIT va oferi posibilitatea instituțiilor financiare bancare și nebancare din țara noastră să beneficieze de avantajele unui standard internațional pentru managementul riscului de credit asociat persoanelor fizice, ceea ce le va permite să evalueze mai precis riscurile și să reducă timpul de răspuns la solicitările de împrumut din partea cetățenilor.

Scorul FICO este un acronim ce provine de la termenii Fair Isaac Corporation și reprezintă o modalitate standardizată prin care birourile istoriilor de credit din lumea întreagă pot stabili, într-o manieră obiectivă, gradul de risc al unui potențial client care solicită un credit de la o instituție financiară. Altfel spus, Scorul FICO poate fi privit ca un indicator de risc pentru credite, dinamic, care ia în calcul o mulțime de variabile atunci când stabilește scorul de credit al unei persoane. Fiecărui potențial client îi este atribuit un număr cuprins între 300 și 850, arătând probabilitatea ca respectiva persoană să își achite sau nu viitoarele angajamente financiare asumate.

Fondat în 1956, FICO are o istorie de peste 50 de ani de date și excelență analitică. Printre clienții FICO se numără mai mult de jumătate din primele 100 de bănci din lume, peste 600 de asigurători de linii de credit personale și comerciale din America de Nord și Europa, inclusiv primii 10 asigurători de linii de credit personale din SUA, peste 400 de comercianți cu amănuntul și comercianți generali, inclusiv o treime din primii 100 de comercianți cu amănuntul din SUA, 95 dintre cele mai mari 100 de instituții financiare din SUA și toți cei mai mari 100 de emitenți de carduri de credit din SUA și multe altele.

Integrarea Scorului FICO pe platfroma www.infodebit.md este deja în plin proces de realizare, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie disponibil pentru clienți, în baza contractului de exclusivitate pe mai mulți ani, semnat între INFODEBIT și «Первое кредитное бюро» din Kazahstan.

Mai multe informații despre FICO Score - www.fico.com