Acum poți solicita la INFODEBIT informația completă referitoare la istoria de credit

Acum poți solicita la INFODEBIT informația completă referitoare la istoria de credit

În scopul oferirii informației complete referitoare la istoria de credit, Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report” anunță despre finalizarea procesului de interconectare privind schimbul reciproc de informații cu alte birouri ale istoriilor de credit din Republica Moldova, conform Hot. Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) nr.11/5 din 02.03.2021.

Modificările Hotărârii CNPF nr. 8/15 din 26.02.2009 cu privire la aprobarea unor regulamente au avut drept scop aducerea în concordanță a actelor normative din domeniul de reglementare a activității birourilor istoriilor de credit cu prevederile Legii nr. 23/2020.

Noua redacție a Hotărîrii CNPF, în vigoare din data de 19.03.2021, stabilește condițiile (inclusiv de plată) și modul de prezentare a informației aferente istoriilor de credit de la un birou al istoriilor de credit către alte birouri, în contextul obligativității realizării schimbului reciproc de informații.

Astfel, biroul istoriilor de credit recepţionează solicitarea altui birou al istoriilor de credit în regim automatizat, verifică corespunderea acesteia cerinţelor prezentului Regulament şi prezintă raportul de credit în modul, termenul şi forma prevăzută de prezentul Regulament. Concomitent cu eliberarea raportului de credit, biroul istoriilor de credit introduce în partea suplimentară a istoriei de credit informaţia referitoare la biroul istoriilor de credit căruia i-a fost prezentat raportul de credit, precum şi informaţiile specificate la art.5 alin.(5) din Lege referitoare la utilizatorul istoriei de credit care a prezentat demersul în baza căruia a fost eliberat raportul de credit.

Preţul raportului de credit, prezentat altor birouri ale istoriilor de credit în conformitate cu prezentul capitol, va fi acelaşi preţ aplicat faţă de toate birourile istoriilor de credit şi nu va depăşi preţul maxim, la care acesta este vândut de biroul istoriilor de credit care a generat raportul de credit utilizatorilor cu care are încheiate contracte de prestare a serviciilor informaţionale, sau, după caz, subiecţilor istoriei de credit.

Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report”