Manevrele escrocilor

Manevrele escrocilor

Escrocii ştiu punctele vulnerabile ale persoanelor vîrstnice/invalide şi ale companiilor de creditare.

O serie de cazuri de escrocherie s-au depistat în Republica Moldova. E vorba de persoanele vulnerabile înşelate de escroci profesionişti la procurarea de electrocasnice, echipamente de comunicare în credit.

Sub pretextul uitării buletinului la domiciliu sau pierderii acestuia, escrocii determinau persoanele vulnerabile să întocmească pe nume propriu contractele de achiziţionare în rate sau credit a produselor menţionate cu promisiunea remunerării de 40-50 Euro pe loc şi achitarea lunară ulterioară din contul escrocului.

Escrocul rămîne cu bunul luat în credit/rate, iar victima cu achitarea lunară a bunului.

Ce ţine de companiile de creditare. Escrocii au studiat bine procedura de oferire a creditelor, filtrele care se aplică şi sursele de verificare a potenţialilor clienţi. Au riscat mult companiile care au oferit credite în baza aşa numitului pricipiu "după ochi", fără a verifica credibilitatea clientului în registre specializate.

Migrînd de la o companie de creditare la alta, aceste persoane au luat mai multe credite, fără a avea posibilitatea reală de a achita ratele lunare, astfel, acum se vor crea restanţe mari în cadrul acestor entităţi creditare.

Unele companii de creditare au declarat ca au succes şi nu risca cu nimic oferind cretite chiar şi celor mai riscante persoane, ştiind ca în trecut acestea au format datorii şi au tărăgănat returnarea acestora pe parcursul a mai multor ani.

Cu aşa atitudine şi "ochi legaţi" sistemul creditar risca un declin major.

INFODEBIT recomanda tuturor companiilor de creditare să beneficieze şi să apeleze la cît mai multe surse de informare despre debitori. 

 

Sursa pozei: esteteapa.ro