AmCham Tax & Legal Committee Meeting

AmCham Tax & Legal Committee Meeting

NFODEBIT a participat astăzi la şedinţa de lucru a Comitetului pentru Afaceri Juridice şi Impozite (Tax & Legal Committee) a AmCham.

S-au abordat aspecte legate de accesul la informaţia istoriilor de credit a băncilor, companiilor de microfinanţare şi altor persoane juridice şi/sau fizice din perspectiva conţinutului rapoartelor de credit, costul, modalitatea de accesare şi eficienţa acestora.

La fel, au fost atinse şi aspecte legale ce ţin de potenţiale modificări legislative privind activitatea entităţilor care gestionează informaţia istoriei creditare.

INFODEBIT pledează pentru libertatea alegerii de către agentul economic a oportunităţilor de pe piaţa Republicii Moldova privind serviciile în domeniul istoriei creditare şi lipsirea impunerii cărorva obligativităţi legale în conlucraea cu unul sau alt agent economic, furnizor de asemenea servicii informaţionale.

Menţionăm că fiecare companie de creditare apelează la "intima convingere" în procesul de evaluare a riscurilor şi acordare a creditelor şi informaţia privind istoria creditară reprezintă doar unul dintre indicatori, dar nu şi unicul, în luarea deciziilor.