Adelina Popa, contabil-șef Infodebit: Sunt sigură că toți clienții noștri și-au redus riscurile cu minim 50%. Infodebit este un filtru corect și justificat

Adelina Popa, contabil-șef Infodebit: Sunt sigură că toți clienții noștri și-au redus riscurile cu minim 50%. Infodebit este un filtru corect și justificat

Succesul nostru se datorează unor buni profesioniști. Vă invităm să cunoașteți specialiștii Infodebit, pentru a ști pe cine vă bazați, atunci când apelați la noi.

Ce studii aveți sau care este experiența dumneavoastră de muncă?

Adelina Popa: Am absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Contabilitate, specialitatea Contabilitate și Audit. Mereu mi-a plăcut să fiu independentă financiar, de aceea, încă din anii de facultate, m-am angajat în calitate de consultant vânzari. După absolvire, am muncit timp de trei ani în calitate de contabil-șef, timp în care am continuat să studiez, să merg la cursuri de specializare, organizate de asociațiile profesionale. Acestea m-au ajutat să sistematizez mai eficient informațiile privind raportările către grup, fondatorii, organele de control etc.

Și apoi mi-am dorit mai mult... Un segment nou de activitate, proiecte noi și knowhow, pentru a cuceri o piață nouă. Astfel, am ajuns la Compania Incaso. Un domeniu necunoscut, cu un gen de activitate care, la prima vedere, mi-a părut chiar dubios, dar faptul că afacerea venea de pe piața europeană m-a convins să încerc. În plus, compania avea un plan de afaceri clar și o bază informațională. Și... sunt aici de nouă ani, iar circa cinci ani în urmă s-a născut ideea Infodebit. A venit firesc, pornind de la dorința de a proteja clienții noștri de rău-platnici sau escroci.

Care a fost prima părere despre Infodebit?

Adelina Popa: Am fost aici de la bun început, încă din 2014 și îmi este dificil să spun care a fost prima părere, dar am asociat ideea creării Infodebit cu birourile similare din Marea Britanie, despre care auzisem că dau undă verde în afaceri, dacă ai un rating ridicat, iar când acesta scade - ești informat printr-un sms. M-am gândit că este o idee bună, care, sigur are viitor, dar necesită timp pentru a sparge stereotipurile din Moldova.

De ce vă place să munciți la Infodebit?

Adelina Popa: Îmi place pentru că se dezvoltă cu pași rapizi, nu se oprește niciodată, implementează tot ce este nou. În fiecare zi suntem mai buni decît am fost ieri, câteodată considerabil mai buni, alteori doar un pic, dar niciodată nu stăm pe loc. Avem o echipă profesionistă, plină de entuziasm și un lider, anume lider - nu șef, pentru care contează părerea fiecărui membru al echipei. Susține ideile, inițiativa și are totul sub control, dar, totodată are încredere deplină în noi. Infodebit este locul unde vii cu plăcere și vrei să dai tot ce ai mai bun ca profesionist.

Ce vă place să faceți în timpul liber?

Adelina Popa: Îmi place să-mi petrec timpul liber cu familia mea și nu contează dacă călătorim, facem plimbări scurte, gătim sau pur și simplu privim televizorul. Îmi doresc să fiu cât mai prezentă în viața copiilor mei, de aceea nu-mi pasă dacă arăt ridicol jucând fotbal sau dacă par copilăroasă - atunci când fac chestii de fetițe. Vreau să nu-mi scape nimic, deși știu că este imposibil, îmi dau toată silința pentru copii mei, pentru că ei sunt obiectivul meu principal. Totuși, atunci când vreau să mă simt liberă - alerg, iar cînd am nevoie să fiu doar eu cu mine - citesc.

Cum credeți că ajută Infodebit mediul de afaceri din Moldova? Dar cetățeanul de rând?

Adelina Popa: Sunt sigură că toți clienții noștri și-au redus riscurile cu minim 50%. Infodebit este un filtru corect și justificat. Dacă, anterior, persoanele cu un credit deja contractat aveau ușile închise, acum, datorită Infodebit, cei cu mai multe angajamente, pe care le respectă, nu sunt lezați în drepturi, ba din contră - sunt favorizați. Cetațeanul de rând a obținut acces la informații, lucru care, acum câțiva ani, nici nu mi-l imaginam. Acum, prin Infodebit poți verifica ce informație deține fiscul despre veniturile tale. De asemenea, poți verifica situațiile financiare ale oricărui agent economic, lucru foarte important, de exemplu, atunci când intenționezi să procuri un apartament într-un bloc care încă nu este dat în exploatare sau un automobil în leasing. Verificând informația la Infodebit, te asiguri că nu există riscul să-l pierzi, din motiv că este ridicat în contul gajului. La fel de important, orice cetățean poate verifica legătura și istoricul companiilor, precum și a fondatorilor, pentru a se asigura că nu au legături cu companii-fantomă și nu sunt implicați în afaceri dubioase.

Care este cea mai întâlnită prejudecată despre activitatea Infodebit și ce ați face pentru a o schimba?

Adelin Popa: Există prejudecata conform căreia, prin crearea unei „liste negre a datornicilorˮ, Infodebit face un lucru negativ, dar, de fapt, facem lucrurile transparente. Oferim acces la informație. Astfel, garantăm fiecărui client posibilitatea de a lua decizii conștient și în baza unor informații concrete. Noi vom continua să dezvoltăm și să promovăm convingerile noastre, sperând că cei care au reușit să se ferească, cu ajutorul Infodebit, de rău-platnici sau escroci, vor deveni, la rândul lor, promotorii serviciilor noastre. Poate așa, ajutând om cu om, vom deveni o societate mai sigură, mai ordonată, cu o cultură financiară și economică bună, susținută de Infodebit Credit Report, ca un zid de protecție în spate. 

Vă mulțumim.