Raportul istoriei de credit este o radiografie care arată exact starea de sănătate a creditelor

Raportul istoriei de credit este o radiografie care arată exact starea de sănătate a creditelor

Majoritatea persoanelor consideră că un debitor ajunge în baza de date a Biroului istoriilor de credit - Infodebit Credit Report, doar atunci când nu-și mai onorează angajamentele financiare față de creditor. În realitate, o persoană este înregistrată în Biroul istoriilor de credit încă din momentul semnării contractului de împrumut. Și acest lucru este unul pozitiv.

Gândiți-vă la situația în care o cunoștință vă cere bani împrumut. Probabilitatea de a-i oferi banii este direct proporțională cu încrederea acordată acelei persoane, în funcție de o serie de indicatori, care pot fi diferiți de la om la om. În cazul în care aveți prea puține informații despre acea persoană, cel mai probabil, veți refuza să-i oferiți bani împrumut.

La fel se întâmplă și în cazul solicitărilor de credite bancare, dar și atunci când încercați să obțineți un împrumut de la instituții de credit nebancare cum sunt, de exemplu, societățile de microfinanțare. O companie serioasă verifică întotdeauna potențialii clienți înainte de a decide dacă acordă un împrumut, pentru a se asigura că banii vor fi restituiți conform contractului de credit.

Cum are lor verificarea? Mai întâi veți fi rugat să furnizați o serie de informații cu privire la datele dumneavoastră personale, locul de muncă, starea civilă și nivelul veniturilor. Apoi, instituția de creditare va solicita acordul pentru a verifica Raportul istoriei dumneavoastră de credit. Acest Raport oferă potențialului creditor informații despre modul în care o persoană își respectă angajamentele financiare. Cu alte cuvinte, Raportul istoriei de credit este oglinda unui debitor și reflectă relația sa cu banii sau, dacă vreți, este o radiografie care arată exact starea de sănătate a creditelor și oferă indicii despre cum au fost gestionate.

Verificarea istoricului dumneavoastră de credit la Infodebit oferă companiei de creditare un lucru important în relația creditor-debitor și anume: certitudine. Pentru debitor aceasta însemnea un răspuns mai rapid cu privire la solicitarea de împrumut, iar pentru creditor - reducerea costurilor pentru evaluare și cercetare.

În concluzie, existența unei istorii de credit este un lucru pozitiv în sine și poate favoriza o persoană în fața unui creditor, atât timp cât acesta și-a respectat angajamentele financiare curente sau anterioare.

Aflați mai multe despre istoricul dumneavoastră de credit, solicitând Raportul de la Infodebit, în mod fizic la sediul companiei sau completând formularul de comandă pe site-ul nostru.

Antonina Ceban,
Director general Infodebit