Directorul de dezvoltare INFODEBIT, Veaceslav Mîrza a avut o întrevedere cu Directorul general PROPARTNER din Tallinn, Estonia

Directorul de dezvoltare INFODEBIT, Veaceslav Mîrza a avut o întrevedere cu Directorul general PROPARTNER din Tallinn, Estonia

Directorul de dezvoltare #INFODEBIT, Veaceslav Mirza a vizitat astăzi Biroul istoriilor de credit PROPARTNER din Tallinn, unde a avut planificată o întrevedere cu Directorul general, Sergey Manuyko.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor s-au referit la provocările și perspectivele de dezvoltare a serviciilor oferite de birourile istoriilor de credit sectoarelor B2B/ B2C, pentru reducerea riscurilor financiare și îmbunătățirea disciplinei de plată.

PROPARTNER oferă rapoarte de credit ale persoanelor juridice din 25 de țări. În cadrul întrevederii de astăzi s-a convenit asupra accesului la date despre persoanele juridice din Republica Moldova, pentru verificarea credibilității partenerilor comerciali din țara noastră. Totodată, mediul de afaceri din Moldova va avea posibilitatea să verifice, prin intermediul INFODEBIT, credibilitatea potențialilor parteneri de afaceri din cele 25 de țări din Europa de Vest și de Est, precum și CSI, pentru care PROPARTNER oferă rapoarte de credit. Astfel, se vor diminua riscurile și se vor promova relații oneste de business între mediul de afaceri din Republica Moldova și investitorii străini.

Precizăm că, în perioada 24 - 27 septembrie 2019, Directorul de dezvoltare INFODEBIT, Veaceslav Mîrza se află într-o vizită de lucru în țările baltice, unde are planificate discuții cu reprezentanții celor mai puternice birouri ale istoriilor de credit din Estonia, Letonia și Lituania.